Prima pagină  »  Educaţie financiară
 

Educaţie financiară 


Importanţa educaţiei financiare în gestionarea eficientă a banilor

Educaţia financiară cuprinde cunoştinţele şi abilităţile de care avem nevoie pentru a putea planifica şi organiza bugetul personal, de a pune în practică un plan de economisire , ori de a investi resursele de care dispunem. Rolul educaţiei financiare este şi acela de a înţelege conceptele de "economisire", "investiţie" şi "datorie", astfel încât să asigure un sentiment de control în momentul adoptării unei decizii.

O persoană educată din punct de vedere financiar are capaciatea de a înţelege mai bine cum să-şi aloce resursele către diverse obiective , nu doar pentru cheltuielile curente, ci şi pentru economii, rambursarea împrumuturilor, gestionarea cardurilor de credit şi chiar crearea unui fond de urgenţă. Studiile realizate asupra gradului de "alfabetizare" financiară arată, în general, că oamenii care deţin astfel de cunoştinţe gestionează banii cu mai multă încredere. De asemenea, aceste persoane au mai multe şanse de a face faţă problemelor financiare pe măsură ce apar.

Iată câteva dintre beneficiile educaţiei financiare:

Pentru că un om informat este un om mai puternic, Sindicatul UNIO îşi propune să pună la dispoziţia membrilor săi o serie de materiale şi recomandări pentru îmbunătăţirea educaţiei financiare. Acestea vor ajuta la mai buna înţelegere a modului în care putem să facem ca banii să lucreze pentru noi.

Mai multe detalii în:

3. Secretul banilor. Educatia financiara pe care nu o inveti la scoala, Irina Chitu, Denisa Dascalu - eMAG.ro 4. Banii in miscare. Prosperitatea in 10 pasi, Iancu Guda - eMAG.ro 5. Pentru functionarea burselor, este interesant si acest documentar Netflix: